Groene Voeten Spel

Atalanta
€ 18,95

Beschikbaarheid: Op voorraad
Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Details

Een spel met vraagkaarten, verzamelkaarten en pestkaarten. Over milieu, economie, verdeling van voedsel, klimaatverandering en de mondiale voetafdruk.


Een spel met vraagkaarten, verzamelkaarten (basisbehoeften en groene voeten) en pestkaarten (grote voeten). Over milieu, economie, verdeling van voedsel, klimaatverandering en de mondiale voetafdruk. Om realistisch te spelen (welke keuzes maak jij en maak ik in het dagelijks leven en welke gevolgen hebben die voor onze voetafdruk?), of niet-competitief (gezamenlijk binnen het spel bepalen welke keuzes tot de meest wenselijke wereld leiden) -- of gewoon om de punten. Hoe het spel ook gespeeld wordt, het gaat niet om goede of foute antwoorden op de vragen, maar om creatief denken over mogelijkheden en verbeteringen, individueel en samen. Denken, spelen, uitproberen, en toepassen in het dagelijks leven. Want een groenere wereld is mogelijk, en is de moeite waard -- voor mensen en ijsberen. Of niet?

Het Groene Voeten Spel is geschikt voor volwassenen, en voor jongeren vanaf ongeveer 12 jaar. Met kinderen kan het in aangepaste vorm gespeeld worden, bijvoorbeeld zonder vraagkaarten of samen met volwassenen. Het spel kan gespeeld worden met 2, 3 of 4 spelers. Met meer kan ook, maar dan in teams.Het spel bestaat uit een doosje (9 bij 12 cm) waarin twee stapeltjes kaarten (elk 55 stuks) zitten. Drie kaarten voor de uitleg van verschillende speelmethoden, 4 keer 7 basisbehoeftenkaarten, 11 actiekaarten, 19 groene-voeten-kaarten, 21 grote-voeten-kaarten, 4 terugvalkaarten en 24 vraagkaarten. Op de achterkanten (net als op het doosje) een tekening van een grote naast een kleinere groene voet.

Het gaat erom de 7 basisbehoeften te verzamelen: voedsel, water, onderdak, groente/fruit, brood/bonen, warmte, liefde/vriendschap en het goede leven. Onderaan op deze kaarten staat steeds een vraag. Naast het verzamelen van basisbehoeften gaat het erom zoveel mogelijk groene-voeten-kaarten te verzamelen (zoals ik gebruik zonnepanelen of ik eet biologisch), en de grote-voeten-kaarten zoals de bos bloemen, maar ook ernstiger zaken als een vliegreis of een nieuwe auto, zo snel mogelijk weg te leggen, bijvoorbeeld bij je medespelers, of als je niet-competitief wilt spelen op de weglegstapel. Met nog enige hindernissen (actiekaarten die nodig zijn om te starten, en terugvalkaarten die een actiekaart ongeldig kunnen maken) waardoor het toeval enige greep krijgt op het verloop van het spel, en daarnaast kaarten met vragen waar kort op geantwoord of lang over gediscussieerd kan worden, is het een spel waarmee je veel kanten op kunt, en dat op allerlei manieren aanzetten geeft tot meer inzicht in de mogelijk consequenties van de eigen keuzes in het dagelijks leven. Voorbeeldvraag: Stel dat er wetten en regels komen om milieuvriendelijk en solidair gedrag af te dwingen. Ben je daar dan blij mee?´