Blog

Vrijdag 14 augustus 2015

Beursbezoek en Marktjes

Ik houd van het struinen over marktjes. Lekker buiten wandelen, de creativiteit van anderen bewonderen, unieke producten zoeken en het lokaal ondernemerschap zien floreren.
Op 6 juni stond ik met Puurspeelgoed voor het eerst op een beurs, op de Ouders Natuurlijk beurs. Ik was ontzettend nerveus en ik had mijn verwachtingen van te voren al naar beneden bijgesteld. Ik wilde eigenlijk alleen maar de mensen laten weten dat ik bestond. Uiteraard vergat ik op die dag mijn visitekaartjes. :) Toch heb ik genoten van de beurs. Ik vond het contact met de klanten heerlijk. Gezellig een praatje maken, adviseren over een kadootje, vertellen over mijn producten. Ik leefde er helemaal van op. De keus was dan ook snel gemaakt dat ik meer markten wilde bezoeken.

Op 9 augustus stond ik in mijn eigen woonplaats op een lokale markt. Wederom erg genoten van het contact met de klanten. Dat is iets wat je toch mist met een webshop. Als jullie in mijn winkel komen, dan zie ik jullie niet, dan kan ik geen praatje maken, ik kan jullie niet zomaar voorzien van advies.
Ik kijk er dan ook naar uit om vaker op beurzen en markten te staan.
29 augustus is de eerstvolgende gelegenheid om ons te bezoeken op de beurs. We staan dan op de Ukkepukbeurs in Hasselt.

 

Vrijdag 30 januari - Zondag 1 februari


Spielwarenmesse

Wat een enorm grote beurs! We hebben ontzettend veel gelopen de afgelopen dagen. Er was heel veel te zien en heel veel te bespreken, want ik wil zo snel mogelijk het assortiment van Puurspeelgoed aanvullen en uitbreiden. Ik ben heel enthousiast en bordenvol nieuwe ideeën en met zeer pijnlijke voeten thuis gekomen. 

Ik houd het nog even geheim wat er allemaal op de planning staat, maar ik beloof jullie dat ik jullie niet al te lang in spanning laat. :)

Deze week komt Pippilotta met een release van vijf nieuwe pakketjes! Ik vind ze superleuk en jullie kunnen ze deze week dus ook gaan bestellen. Tevens zal ik de voorraad van Pippilotta weer verder aanvullen.

 

 

Zaterdag 10 januari 2015

Het nieuwe jaar is alweer goed onderweg en de dagen vliegen voorbij. Bij het overnemen van een bedrijf komt veel kijken. 
De afgelopen week heb ik me bezig gehouden met administratieve taken alsook met het samenstellen van mijn inkooporders. Terugkijkend was het een productieve week, waarin de meeste administratieve taken afgerond zijn en de eerste producten zelfs zijn binnengekomen. Een hele doos vol Pippilotta producten, de doos rook heerlijk naar de peper en de kruidnagels uit het pakketje van het Kruidenvrouwtje. Wat fijn om zulke mooie spullen te mogen verkopen in mijn winkel. 

Ik werk avonden achter elkaar. Niet omdat het moet, maar omdat ik het ontzettend leuk vind! Wat een heerlijk gevoel.

 Zondag 3 mei 2015

Vanaf vandaag is Tegu te koop bij Puurspeelgoed. En ik ben daar ontzettend blij mee.
In 2013 maakte ik een fantastische reis naar Canada met mijn gezin. Tijdens ons verblijf op Vancouver Island zijn we naar Granville Island geweest. (Een aanrader, mocht je ooit in de buurt zijn, met een grote farmersmarket en heerlijk eten en bijzondere vruchten). Ze hadden ook een kindergedeelte, en in een speelgoedwinkel aldaar ontdekte ik Tegu. De manier waarop de blokken eruit zagen sprak me aan. Ik vond de kleuren en de vormen mooi en het feit dat de houten blokjes magnetisch zijn, maakte dat ik er graag mee speelde. Ik weet niet precies waarom, maar ik heb in Canada een foto gemaakt van de doos zodat ik het niet kon vergeten. Toen Puurspeelgoed op mijn pad kwam, is één van de eerste dingen die ik heb gedaan, zoeken naar die foto. Op de Spielwarenmesse heb ik een fijn gesprek gehad met de vertegenwoordiger van Tegu en de visie van het bedrijf bleek ook nog eens erg bij mijn visie te passen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzame productie, voor kwalitatief goed speelgoed wat generaties lang in de familie kan blijven. Prachtig.

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik ben.