Kleine Voeten Spel

Atalanta
€ 11,95

Beschikbaarheid: Op voorraad
Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Details

Het Kleine Voeten Spel is geschikt voor kinderen en volwassenen vanaf ongeveer 8 jaar. Spelenderwijs raken de deelnemers, kinderen onderling of met ouders, onderwijzers of andere volwassenen, in gesprek over eerlijke verdeling en milieuvriendelijker leven. In het Kleine Voeten Spel streven de deelnemers ernaar hun voetafdruk te verkleinen en toch in hun basisbehoeften te voorzien.

Met jongere kinderen kan het in aangepaste vorm gespeeld worden. Het spel kan gespeeld worden met 2, 3 of 4 spelers; grotere groepen kunnen in teams spelen.

Het spel bestaat uit een doosje met kaarten: basisbehoeftenkaarten, actiekaarten, groenevoetenkaarten, grotevoetenkaarten, terugvalkaarten en vraagkaarten.
Het gaat erom de zeven basisbehoeften neer te leggen (voedsel, water, onderdak, groente/fruit, brood/bonen/olijven, warmte, vriendschap en liefde en leren en plezier), en tegelijk zoveel mogelijk groenevoetenkaarten te verzamelen (zoals zonnepanelen of biologisch eten), en bovendien de grotevoetenkaarten (zoals een vakantie per vliegtuig, of een nieuw mobieltje), zo snel mogelijk kwijt te raken, bij je medespelers, of in de weglegstapel.
Het Kleine Voeten Spel kan gewoon thuis gebruikt worden, maar leent zich ook goed voor in de schoolklas. Het kan kinderen helpen in te zien dat de keuzes die zij maken wel degelijk gevolgen hebben voor de wereld.

Gedrukt op kringloop(speelkaart-)karton

Inhoud: 110 kaarten