Crayon Rocks - doos met 16 x 4 kleuren

Crayon Rocks
€ 42,95

Beschikbaarheid: Niet voorradig

Details

In deze doos zitten 64 krijtjes in 16 kleuren, 4 van elke kleur. Dit maakt de doos ideaal voor op school of op het kinderdagverblijf. De doos bevat 16 zomerkleuren: rood, roze, blauw, hemelsblauw, groen, grasgroen, lichtgeel, donkergeel, oranje, perzik, paars, lila, bruin, geelbruin, zwart en grijs.
De krijtjes zitten in een stevige box, met voor elke kleur een apart vakje. De doos is ontworpen om een heel schooljaar mee te gaan bij dagelijks gebruik in een klas met 24 kinderen.

De krijtjes zijn heel fijn om te gebruiken, ook voor kleine kinderen. Vanwege inslikgevaar worden ze afgeraden voor kinderen onder de 3 jaar. Onder de 3 jaar kunnen ze beter alleen onder toezicht van een volwassene worden gebruikt.

Crayon Rocks worden in Amerika gemaakt van Sojabonen. De was van de soja wordt gecombineerd met natuurlijke pigmenten, waardoor mooie kleuren ontstaan. De krijtjes kleuren heel soepel en de kleuren mengen mooi, en daarmee onderscheiden Crayon Rocks zich ten opzichte van andere krijtjes. De krijtjes hebben de vorm van een steen. Ze zijn zo ontworpen dat ze lekker in de hand liggen en dat kindjes tegelijkertijd de pengreep trainen.

Crayon Rocks zijn gemaakt van sojabonen uit de VS en zijn gekleurd met natuurlijke minerale pigmenten uit planten. De krijtjes zijn volledig natuurlijk en niet toxisch. De kleuren van de Crayon Rocks zijn natuurlijk en levendig en kunnen in laagjes worden gebruikt, waardoor je prachtige in elkaar lopende tekeningen kunt krijten! De kleuren plakken niet op elkaar, zoals bij wascokrijtjes vaak het geval is.

 

Crayon Rocks zijn voor iedereen van kind tot volwassene. Daarnaast ook bedoeld voor kinderen en volwassenen die moeite hebben normale krijtjes in pengreep vast te houden. 
 De krijtjes versterken de spieren ter voorbereiding op het leren schrijven en zijn dus ook goed te gebruiken in voorbereidend schrijfonderwijs op school en thuis. 

Ze liggen prettig in de hand en de vorm maakt het mogelijk om met kleine vingertjes te kleuren en grote bewegingen te maken waardoor je prachtige kleurrijke beelden kunt creëren. In de VS worden de krijtjes veelvuldig gebruikt door ergotherapeuten om de fijne motoriek te ontwikkelen.

 

 Crayon Rocks is ontwikkelt door een Amerikaanse lerares Barbara Lee, die werkte met kinderen met een motorische of emotionele beperking. De krijtjes zijn geïnspireerd op Jan Olsen, OTR en het 'Handwriting without tears' programma.

 De krijtjes zijn volgens officiele richtlijnen niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar vanwege verstikkingsgevaar. Echter wij ontnemen hiermee dan de ontwikkeling van het kind, die vaak al wil kleuren vanaf 1 jaar oud. Gebruik de krijtjes daarom onder de leeftijd van 3 jaar alleen met je kind onder begeleiding en volledig toezicht.