Sinterklaas - Kartonboek

Charlotte Dematons
€ 18,95

Beschikbaarheid: Niet voorradig

Details

Auteur: Charlotte Dematons | Illustraties: Charlotte Dematons | 32 blz

Wie weet er niet wie Sinterklaas is? Iedereen toch zeker?
O ja? Weet je dan ook waar hij woont, hoe zijn kamer eruit ziet, hoeveel Pieten hij heeft? Weet je wie al die cadeautjes maken, hoe dat gaat met die boot en met de pakjes door de schoorsteen?
Alle antwoorden op deze vragen - en nog veel meer - vind je in dit boek. Net als in De Gele Ballon heeft Charlotte Dematons daar geen woorden voor nodig!

Een lust voor het oog is dit tekstloze kijk-en zoekboek over Sinterklaas. Vanaf de eerste tot aan de laatste pagina vertelt het uitgebreid het verhaal rond 5 december. De overvloed aan details op de over twee pagina's uitgebreide illustraties maakt dat er steeds weer iets nieuws te ontdekken valt. Zoals het duidelijk Spaanse landschap (met Sacrada Familia, molens a la Don Quichotte, flamencodansers), waarin een speelgoedleverancier bij het buiten van Sinterklaas komt aanrijden. De andere platen laten zien hoe al het lekkers wordt gebakken en samen met de cadeaus wordt ingescheept op de stoomboot. In Nederland wordt Sinterklaas traditioneel verwelkomd. De illustraties zijn met fijne penseelstreken en met een fijn oog voor details gemaakt. Grappig is te zien hoe de hulp-Sinterklazen door de echte Sint geïnspecteerd worden. Ondanks zijn drukke werkzaamheden heeft de hoofdpiet nog tijd een verjaardagscadeau voor Sinterklaas te kopen. Op het laatste schutblad is te zien hoe een uitgeputte Sint van dit welverdiende cadeau geniet. Door het grote formaat en de kartonnen pagina's is het boek uitermate geschikt voor jongere kinderen.

Uitgeverij Lemniscaat

 

Bij Lemniscaat verschijnen zowel boeken voor kinderen als non-fictie voor volwassenen. De boeken voor kinderen zijn onder te verdelen in vier verschillende genres: jeugdboeken (12+), kinderboeken (6-12 jaar), prentenboeken (2+) en sprookjes en verhalen.

Voor volwassenen verschijnen er o.a. boeken op het gebied van filosofie, (ortho)pedagogiek, psychologie, opvoeding en ontwikkeling.

 

Producten: boeken

 

Materialen: papier

 

Meer info: www.lemniscaat.nl