Bijenwasstiftjes - 8 Kleuren

stockmar
€ 12,95

Beschikbaarheid: Niet voorradig

Details

Stockmar bijenwasstiftjes - 8 kleuren standaard assortiment

blikken etui, 8 stiften, lengte: 83 mm, diam. 12 mm, met schraper.

Iedereen kent de Stockmar wasstiftjes. Ze voldoen aan de hoogste pedagogische, esthetische en kunstzinnige eisen. Door een elegant design, een attractieve verpakking en een plezierige bijenwasgeur, appelleren Stockmar krijtjes aan de zintuigen van het kind. Wat een veelvoud en helderheid aan kleuren en wat een verscheidenheid in het gebruik! Of ze er nu vet of licht mee kleuren, tekenen, schilderen, krassen of kleuren laten "versmelten", deze krijtjes geven jarenlang teken- en kleurplezier


Verder worden, door de bijenwas en de daardoor verkregen transparantheid, de kleuren niet vies en grauw, kruimelt het krijt niet zijn ze niet giftig en voldoen aan de hoogste eisen qua milieu en gezondheid. Dit alles maakt deze krijtjes de beste in hun soort.

Kleuren: 01 karmijnrood ¦ 03 oranje ¦ 05 citroengeel ¦ 07 groen ¦ 09 blauw ¦ 11 blauwviolet ¦ 13 roodbruin ¦ 15 zwart

Stockmar

 

Wie kent niet de bijenwas krijt blokjes, de nat-in-nat schilderingen, of het "bijewassen" waarover het kind vertelt na school? Sinds jaar en dag produceert Stockmar bijenwasproducten die met de grootste zorg gemaakt worden in het bedrijf in Duitsland. Oorspronkelijk leverden ze enkel kaarsen en benodigdheden voor bijenhouders, maar toen een aantal Vrije School leraren met het verzoek kwamen om boetseerwas en later ook krijtjes te maken, verbond Stockmar zich voorgoed met het kunstzinnige.

Het logo geeft dit doeltreffend weer. De zeshoek van de bijenraat, in de kleuren van Goethe's kleurencirkel. Bijenwas en kleur, dat is Stockmar.

 

Aan de basis van alles wat Stockmar maakt staat de bijenwas. Dit zuivere natuurproduct geeft de kleuren hun transparante karakter, en de krijtjes en kneedwas hun aangename geur. Het werken met deze materialen prikkelt de zintuigen en stimuleert daarmee niet enkel de ontwikkeling van het kind, maar ook het kunstzinnig proces en de creativiteit. Stockmars kleuren zijn gebaseerd op de kleurentheorie zoals Goethe die ontwikkelde en waar ook in Vrije Scholen mee gewerkt wordt. De heldere, transparante kleuren hebben een harmoniserende werking en geeft de (kleine) kunstenaar eindeloos veel plezier tijdens het schilderen, boetseren of tekenen. 

 

Alle grondstoffen die gebruikt worden in de producten van Stockmar zijn natuurlijk en van hoogwaardige kwaliteit. Maar behalve duidelijke pedagogische uitgangspunten, een visie op kunstzinnige vorming en oog voor het milieu, heeft Stockmar ook een bijzonder sociale bedrijfsvoering waarbij werknemers daadwerkelijk betrokken worden bij het bedrijf en hetgeen er gemaakt wordt.

 

Op de site van Stockmar  vind je vele tips en suggesties die je kunnen inspireren om nog meer moois te maken.

 

Hij, die met zijn handen werkt,
is een arbeider.
Hij, die met zijn handen en zijn hoofd werkt,
is een vakman.
Hij, die met zijn handen, zijn hoofd en zijn hart werkt,
is een kunstenaar.

Franciscus van Assisi

 

Producten: knutselmaterialen

 

Materiaal: met bijenwas

 

Meer info: www.stockmar.de