Tijdschrift - Wilde Vrouw - Hecht

€ 12,50

Beschikbaarheid: Op voorraad
Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Details

We vinden het belangrijk in Wilde vrouw om bekrachtigende geboortes te delen en het te hebben over de maatschappelijke kijk op borstvoeding, spieken graag mee bij gezinnen die hun hart volgen, zetten moederlijven in het zonnetje en delen nog steeds over je kroost helpen door je eigen shit op te ruimen en de zorgen die je je kunt maken bij het opvoeden van je kinderen.

Maar er is ook ruimte om het te hebben over impact maken in de wereld, of je dat nou wilt doen via werk dat bij je klopt of door je handen in de aarde te steken. En over de relatie met je partner, de buren en je (schoon)ouders. Over dingen willen en niet altijd kunnen. Over het spanningsveld tussen jezelf opofferen enerzijds en ruimte innemen voor jezelf en andere creaties dan kinderen anderzijds. Over de seizoenen van het leven, want het ís een fase.

In de herfsteditie van Wilde vrouw, met thema – HECHT VOOR HET LEVEN – gingen onze makers aan de slag met het thema hecht.

Nelleke maakte maar liefst vier prachtige stukken; ze ging voor de binnenkijker op bezoek bij een heel bijzonder stel dat maar liefst 8 pleegkinderen opvangt, blikt in de vaste rubriek Uitgevlogen met moeder Mirjam en haar twee volwassen kinderen terug op hun jeugd, ze tekende een prachtig bevallingsverhaal op én sprak ook nog eens uitgebreid met pedagoog Jillian Emanuels over hoe je je kind kunt (onder)steunen bij wennen en heimwee. In dat laatste stuk rammelt ze, hoe kan het ook anders, aan gangbare overtuigingen over hoe het ‘hoort’.

Ook Drees is op dreef; ze interviewde Marjolein Vos over de menstruatiegids die zij schreef voor jonge meiden. Haar stellige overtuiging: de eerste menstruatie vieren legt de basis van de zelfliefde van onze dochters en kan zelfs onze eigen wonden helen.’

Schreef Drees in de vorige editie al over haar hervonden seksleven (dat, in een gezin met 4 jonge kinderen, beter is dan ooit), dit keer neemt ze ons mee op haar zeer persoonlijke ontdekkingsreis naar de ‘innerlijke godin’ die in haar vulva huist.

Annemieke schreef het stuk dat ze zelf graag gelezen had toen mijn oudste twee meiden (ondertussen 15 en 13) nog ukjes waren en ik mijn eerste voorzichtige schreden op het pad van onvoorwaardelijk ouderschap zette.

In de nieuwe rubriek Eetlust deelt Christie op de voor haar zo kenmerkende ontwapenende, rauwe en eerlijke manier hoe ze haar verziekte en letter ziekmakende relatie met voeding wist te transformeren. Niet de gemiddelde leuke receptjes-pagina’s, maar teksten met body die je raken en inspireren.

Vaste columnisten Charles, Nina, Marinka en Drees geven ons ieder op hun eigen unieke wijze een inkijkje in hun (belevings)wereld.