Winter!

Zonnespel
€ 18,95

Beschikbaarheid: Op voorraad
Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Details

Vier families proberen hun dagelijkse gang van zaken zoveel mogelijk voor elkaar te krijgen, en moeten elkaar helpen om de straten sneeuwvrij te maken.

De spelers zijn verantwoordelijk voor vier families die op een winterdag graag naar school en naar hun werk willen, maar ook willen sporten en boodschappen doen. Ze wonen op het platteland, dus ze moeten steeds naar een andere plek toe. Er zijn vijf straten die elkaar kruisen. De spelers mogen elke ijs- en sneeuwvrije route kiezen, hoe lang die ook is. De wegen liggen echter al snel vol met sneeuw en ijs. Dan wordt het tijd om een sneeuwschuiver of strooiwagen in te schakelen. Deze kunnen per beurt één straat vegen, waardoor het behoorlijk ingewikkeld is om te bedenken welke straat op welk moment schoongemaakt moet worden. Daarnaast is het van belang, goed te kijken welke plekken het eerst bezocht moeten worden zodat ze daarna in kunnen sneeuwen.

Kortom, een makkelijk te leren spel met veel strategie. Het is in eerste instantie een kinderspel maar ook volwassenen beleven er veel plezier aan. Een leuk spel voor de hele familie dus!

Het spel is geschikt voor 1 tot 12 spelers (korte beurten) vanaf ongeveer 6 jaar. Het basisspel speel je in 10 a 15 minuten, het spel voor gevorderden vraagt iets meer afstemming en overleg, dus dat duurt ruim een kwartier.

Auteur: Jim Deacove